Growing smiles since 1986
Als biotech-wetenschappers veredelt , vermeerdert en acclimatiseert Microflor orchideeën, gloxinia's en helleborus. De nieuwe baseline vertrekt echter van het waarom van de organisatie. Wat drijft Microflor om er elke dag vol voor te gaan? Na een strategische oefening in cocreatie met de...
Spot on LED-belichting
Je hebt het misschien al gemerkt: de kwaliteit van onze Phalaenopsis jongteelt-teelt is constanter. En beter. Hoe dat komt? Door een geslaagd huwelijk tussen doorgedreven vakmanschap en inzichten uit de wetenschap.
Ivy Lefevere (COO) en Jeroen Boon (Engineering Manager) steken de eerste spade in de grond voor de bouw van een nieuwe Helleborus kas.
Ivy Lefevere (COO) en Jeroen Boon (Engineering Manager) steken de eerste spade in de grond voor de bouw van een nieuwe Helleborus kas.
De familie Floré verwelkomt Smile Invest als minderheidsaandeelhouder en zakenpartner in Microflor. Microflor is actief in het veredelen en vermeerderen van tropische planten, hoofdzakelijk Phalaenopsis-orchideeën. In de laatste 30 jaar is Microflor uitgegroeid tot een wereldwijde top 3 speler in...
Weinig bloemen komen in zoveel vormen en kleuren als de orchidee. Maar wanneer is het tijd om nieuwe trends op te pikken? Twee experts bieden antwoord.
Asian Coral - Spring Juwel
Kim Kardashian, Bella Hadid en ja, ook Microflor zijn het erover eens dat wie in de mode wil zijn moet kiezen voor de kleuren ‘ Living Coral ’ en ‘ Neon green ’. Niet enkel zijn deze tinten vaker op de catwalk terug te vinden, ze maken ook deel uit van heel wat woontrends. Zo werd Living Coral door...
Helleborus-kwekers komen samen op de ViV®-dag om informatie uit te wisselen en verdere ontwikkeling van de ViV®-collectie te volgen, zoals ViV® Rosa en ViV® Valeria.
Philippe Villepontoux
Microflor bezocht phalaenopsis kwekers in Brazilië en Mexico, twee groeimarkten met veel potentieel. We kunnen hun talent op drie manieren verder stimuleren.
De opeenvolgende handelingen voor het controleren, stekken en versnijden van jongplanten vergt heel wat concentratie en is fysiek belastend. Om zowel het welzijn van onze medewerkers als de kwaliteit van onze producten te garanderen, zet Microflor volop in op ergonomie.
Drainwater beperken en optimaal hergebruiken vereist een combinatie van ingrepen. De onderzoeksfase voor ons waterterugwinsysteem is volop aan de gang.

Pages